Rovatok

Csíkszeredai Egyetemi Lelkészség

Csíkszeredai Egyetemi Lelkészség (CSEL) blogja

programok - plakátok

Címkék

OKET? OKET!

2011.01.08. 21:28 vigyory


Akkor kezdem az elején, mit jelent az OKET? – Országos Katolikus Egyetemista Találkozó. 1994-ben kezdődtek el az OKETek, akkor még csak pár fiatallal. Azóta kialakult egy rendszeresség, évente kétszer kerülnek megszervezésre ezen találkozók, tavasszal és ősszel. Minden félévben más – más egyetemi lelkészség (Kolozsvár, Brassó, Gyulafehérvár, Temesvár, Marosvásárhely, Várad vagy Csíkszereda) szervezi meg. Tehát Erdély országos egyetemista találkozó.

Az OKET az idők során változott, ahogy az egyetemisták generációja is változott. Ugyanígy változott az OKETekért való lelkesedés, néha nyűg lett néha meg kézzel lábbal harcolunk érte. Talán ez a helyzet hozta a kérdést is, hogy szükség van-e OKETre. Elkezdte tehát keresni értelmét, célját és útját. Szó volt arról, hogy talán megterhelő az évi két OKET főleg abban a felállásban ha mindig azt keresik hogy „ki a soros?”.

A 2010 tavaszán megszervezett OKETen arra a megállapodásra jutottak az egyetemi lelkészségek, hogy a következő OKET ott lesz, ahol akad egy csapat fiatal ami meg akarja szervezni, nem azért mert ők a sorosok, hanem mert valóban fontosnak tartják ezt a találkozási pontot.

2010 szeptemberében a KEL (Kolozsvári Egyetemi Lelkészség) szervezte meg az OKETet, és nagyon úgy tűnik, hogy lesz tavaszi OKET is, Marosvásárhelyen.

A következő ide kattintva betekintést lehet nyerni a marosvásárhelyi fiatalok munkálatába, és lehet őket buzdítani, esetleg, ha Marosvásárhelyen csatlakozhatsz hozzájuk :).

 

Kovács Blanka

 

3 komment

Címkék: oket

A bejegyzés trackback címe:

https://cselesek.blog.hu/api/trackback/id/tr972570556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cob84 2011.01.09. 20:31:06

Sajnos manapság kevesen vannak azok akik motiváltak ilyen téren! De reménykedjünk, hogy mindig lesznek lelkes fiatalok akik felkarolják az ilyen rendezvényeket :)

lapostetű 2011.02.04. 22:26:05

@cob84: Vannak, szerintem mindig akadnak, hacsak el nem nyomják őket:) Én nagyon drukkolok a MA fiainak és rájuk fér a bátorítás. Nyomon követed hogy halad az Ágy és Matrac Kommandó?
(ezgondolkodva a nevükön, milyen jó, hogy ők nem a jövő emberei, hogy nem mindent majd holnap csinálnak...)
süti beállítások módosítása